31 Temmuz 2016 Pazar

Kalp bir kere ölür.

Çok isteyip de konuşamadığın, gözlerin dolsa da ağlayamadığın ve boğazına kadar gelse de kusamadığın zaman olmuştur. olmuyor moruk, olmuyor. Yapamıyorsun ondan ayrı zaman geçirmek istemiyorsun. Onsuz yapamıyorsun. Hayatını mahvetse de ondan vazgeçemiyorsun. Ondan başkası nasıl sevilir bilmiyorsun. Kör kütük aşık olmuşsun başkasını gözün görmez olmuş. Köpeği sahibi zincire bağladığı gibi seni kendine bağlamış haberin olmamış kuzen. 



Zamanında demişsin kuzen: 'başkasıyla nefes almak yerine seninle boğulmaya razıyım.'diye. Canından çok sevdiğin kişi başkasıyla eğlenirken sen hala onla boğulacak mısın kuzen.Duygularını
duygusuzlaştıran bir kızla boğulmaya gönlün el verecek mi kuzen ?bu soruma cevabını merak etmiyorum çünkü ne diyeceğini ne söyleyeceğini biliyorum. Benim merak ettiğim bu sorumu okuduğunda sevdiğin hoşlandığın kişi düşünüp düşünmemen ve diğer merak ettiğim ise soruyu okuduğunda verdiğin tepki.

Geçer diyeceksin kuzen. Zamanla geçer ama bu kelimeleri ve cümleleri söylerken unuttuğun bir şey olacak. Geçer dediğin her şey bir gün çoğalarak geri karşına çıkacak. Ne yapacaksın bilemeyeceksin şaşıracaksın her şey boka saracak en baştan başlıyayım diyeceksin temiz bir sayfa açayım diyeceksin. Ama açacağın sayfa senin geçmişinden bile karanlık olacak hiç bir şeye yeniden başlayamayacaksın. ve bunu bilmek seni kahredecek, içinde bir şey eksikmiş gibi hissedeceksin.Kalp bir kere ölür kuzen.

Kırılmaya başladıkça çocukluk yıllarını özleyeceksin kuzen. babanla okula gittiğin günleri, annenin yaptığı dolmaları özleyeceksin . Ama çocukluk yıllarında da kaybettiğin şeyler aklına gelecek kuzen . Sevdiğin kız, gazozuna yaptığın mahalle maçı. Özleyeceksin kuzen. En çok ta babanın elinden tutup okula götürdüğü günleri özleyeceksin ama baban her sabah senin ayakkabına sıkı sıkı düğüm attığı günleri özleyeceksin. Ama baban ayağından çıkmasın diye attığı o düğümler baban öldüğünde boğazına atılacak kuzen. Hatırladıkça ; yutkunamayacak sın . Nefes alamayacaksın. Bağıra bağıra ağlamak nedir öğreneceksin kuzen.


Sevdiklerin ölecek kuzen. Ölümü seveceksin kuzen hayatta insanlardan kalabalıktan kaçacaksın. Ölümün seni rahatlatacağını düşüneceksin. Hayatın sana savaş açtığını düşüneceksin ve o savaşa yenildiğini düşüneceksin. çok bir duygu olacak. Sadece sigara sarılacaksın. Yeni bir hastalığın olacak seni öldürecek bir hastalık ve bu seni mutlu edecek. Çünkü boktan hayattan kurtuluyorsun. Adaletin olmadığı bir savaşta yenilmek yerine yavaş yavaş kendi kendine ölmeyi seçiyorsun. Ve bu seni mutlu edecek.


Yazan : Ufuk Aktürk

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Blogunuz hayırlı olsun. Duygulu bir blogunuz var. Ben de sizi takibe aldım

Ece Evren dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
SERHİRA dedi ki...

Hoşgeldiniz aramıza, sefalar getirdiniz...takipteyim.Sevgilerimle

deeptone dedi ki...

hoşgeldiiiin görüşürüz yineee. iki kişi oldunuz yaniii :)

dlkgzr dedi ki...

anti depreson gülümsemesini bulamadım bende buraya ziyarette geldim... umarım rahatsız etmemişimdir. sevgiler.....

burcu dedi ki...

Yazı üç sene evvel yitirdiğim kuzenimi getirdi direkt aklıma, boğazı düğüm.

deeptone dedi ki...

böyle durumlarda hemen unutmalı silmeli geçmişii :)

Buzlukalem dedi ki...

Bak baya zaman geçmiş üzerinden. Iyi mısın şimdi?